Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska vláda v posledných rokoch značne zasahuje do súkromia tamojších obyvateľov rôznymi spôsobmi. Ten posledný je však naozaj extrémny, vláda totiž začala inštalovať kamery zamerané na dvere obydlí či dokonca kamery snímajúce priamo interiéri domov čínskych obyvateľov, informuje portál Futurism.

Tamojšia vláda si však toto konanie odôvodnila, že takto sa snaží zefektívniť boj proti šíreniu koronavírusu. Kamery, ktoré sa začali hromadne inštalovať v niektorých čínskych provinciách, majú za úlohu sledovať dodržiavanie domácej karantény obyvateľov.

Pixabay

Celú situáciu v krajine monitoroval portál CNN a podľa reakcií miestnych obyvateľov je jasné, že mnohí už toto konanie považujú za extrémne. Väčšie množstvo reakcií na situáciu je však veľmi obtiažne získať, pretože Čína silno cenzuruje všetky negatívne príspevky na sociálnych sieťach týkajúce sa konania vlády.

Čínska vláda v boji proti koronavírusu tiež využíva mobilnú aplikáciu, ktorá ľudí upozorní, či boli v kontakte s nakazenou osobou. Podľa miestneho obyvateľa, Iana Lahiffeho, je pridávanie ďalších kamier iba rozširovanie už tak masívnej 24 hodinovej kontroly obyvateľstva v krajine.

Zdroj: Futurism, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú