Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V čase pandémie sa dá urobiť biznis aj na produktoch, o ktoré by si bežne zrejme ani nezakopol. Aktuálne sa masívne využívajú ochranné produkty, ktoré zakrývajú dýchacie cesty. Jedným z takých je aj celotvárová maska „Blanc“, ktorá sa na Kickstarteri dočkala ohromnej podpory, upozornil portál DailyMail.

Pre ľudí, ktorým nestačí rúško, alebo respirátor, vznikol na Kickstarteri projekt, ktorý ponúka ochranu nielen pre ústa a nos, ale aj pre oči. Reč je o futuristicky vyzerajúcej celotvárovej maske Blanc.

Spoločnosť prezentuje produkt na Kickstarteri ako masku, ktorá okrem iného chráni aj identitu používateľa a navyše mu dodáva osobitý štýl. Maska je totiž modulárna a jej predný panel sa dá veľmi jednoducho vymeniť za iný, možnosti dizajnu sú v podstate neobmedzené. Vďaka tomu, že prekrýva celú tvár, používateľa dokonale chráni pred akýmikoľvek systémami na rozpoznávanie tváre.

Po skončení kampane plánujú autori pridať niekoľko vylepšení vo forme prídavných modulov, ako napríklad modul na úpravu hlasu, modul na chladenie tváre či head-up displej, ktorý bude podporovať funkcie rozšírenej reality. Pribudne tiež Bluetooth konektivita, aby sa dala maska spárovať so smartfónom.

Kickstarter

Maska má v prvom rade slúžiť na filtrovanie vzduchu, ktorý do vnútra prúdi cez dvojicu vymeniteľných HEPA filtrov vo vrchnej časti. Vydýchnutý vzduch naopak vychádza cez jej spodnú časť. Do konca kampane na Kickstarteri zostáva ešte 44 dní, no požadovanú sumu 20 000 dolárov sa už spoločnosti podarilo naplniť.

Ba čo viac, túto sumu niekoľkonásobne prekonali, aktuálne je na projekt vyzbieraných viac ako 150 000 dolárov, čiže okolo 123 000 €. Cena masky je 164 dolárov, no aktuálne sa dá kúpiť so zľavou za 85 dolárov.

Zdroj: DailyMail, Kickstarter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú