Cestujúci, ktorí využívajú českú vlakovú dopravu, majú po novom o jednu starosť menej. České dráhy už viac nebudú v istých prípadoch overovať online cestovný lístok občianskym preukazom cestujúceho. Na túto novinku upozornil portál zive.cz.

Ak pravidelne cestuješ vlakom v rámci Českej republiky, respektíve využívaš služby Českého národného vlakového dopravcu, isto si postrehol, že pri zakúpení online lístka ho sprievodcovia overovali s údajmi z občianskeho preukazu cestujúceho.

Tomu je teraz v určitých prípadoch koniec. Cestujúci, ktorí nevyužívajú žiadnu formu zľavneného cestovného, po novom už doklad totožnosti predkladať nemusia. Dopravca však naďalej bude overovať údaje o cestujúcom v prípade, že využíva zľavu na cestovné, informujú ČD v tlačovej správe.

Podľa predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Českých dráh, pána Ivana Bednárika, je preverovanie osoby, ktorá nevyužíva žiadnu zľavu, úplne zbytočné. V takomto prípade stačí, že je lístok riadne zaplatený.

Až tretina cestujúcich podľa jeho slov nevyužíva žiadne zľavy na cestovné, novinka tak uľahčí prácu sprievodcom a zvýši pohodlie cestujúcich. Cestujúci, ktorí využívajú traťové alebo sieťové lístky, medzinárodné lístky či lístky OneTicket, musia doklad totožnosti predkladať aj naďalej.

Zdroj: živě.cz, České dráhy

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú