Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jeden z najnovších superšportov z dielne Bugatti sa postaral o nový rýchlostný rekord, keď sa pri teste na nemeckej trati Volkswagenu rútil rýchlosťou viac ako 490 km/h. Týmto testom tak Bugatti Chiron prekonalo aj doterajší rekord, ktorý stanovil Koenigsegg Agera RS pri rýchlosti takmer 458 km/h, informoval Drivetribe.

Pravdaže, nejednalo sa o klasickú verziu modelu Chiron, ale o upravenú variantu, ktorá na trati Ehra-Lessien dosiahla nový rekord 490,483 km/h. Pri tak vysokej rýchlosti boli potrebné aj kvalitné pneumatiky a v tomto prípade malo toto Bugatti obuté gumy Michelin, ktoré zvládnu aj tak extrémnu rýchlosť. Presné špecifikácie auta však zatiaľ nie sú známe.

V porovnaní s produkčnou verziou bola táto podľa magazínu Top Gear ešte o 25 cm dlhšia a využívala laserom ovládaný systém riadenia, aby sa zabezpečila čo najvyššia priľnavosť pri nízkom odpore na dráhe. Výkon samotného 16-valcového motora s objemom 8 litrov a 4 turbodúchadlami sa mal vyšplhať na ohromných 1 578 konských síl, ktoré umožnili tomuto superšportu dosiahnuť tak vysokú rýchlosť.

Zdroj: Drivetribe, Top Gear

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú