Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál MacRumors upozorňuje na možnosť využitia exkluzívneho priestorového zvuku slúchadiel Apple streamovacou službou Netflix. Pôjde len o vymoženosť zariadení Apple?

Jednou z popredných vymožeností slúchadiel AirPods Pro a AirPods Max je dedikovaný priestorový zvuk závislý na pohyboch hlavy, pomenovaný ako Spatial Audio.

Jeho hlavnou doménou je neustále sledovanie umiestnenia slúchadiel v 3D priestore, vďaka čomu sa upravujú frekvencie podľa toho, v akej vzdialenosti sú slúchadlá umiestnené v závislosti od vysielača audia. Výsledkom je zážitok podobný ozvučeniu v kinosálach.

Prvé klebety o možnosti implementovania tejto funkcie streamovacou službou vzišli na francúzskom portáli iPhoneSoft, ktorý podľa dostupných informácií prišiel do kontaktu so zamestnancom Netflixu. Ten tvrdí, že spoločnosť pracuje na prehĺbení Spatial Audia a zároveň pripravuje limitovanú knižnicu, ťažiacu z tejto technológie.

Takýto obsah by bol konzumovateľný len na iPhonoch a iPadoch. Je teda otázne, či sa Netflix pohráva konkrétne so štandardom Apple alebo zvažuje komplexnejšie prehĺbenie priestorového audia aj u iných výrobcov.

Ako sme ešte v decembri naznačovali, svoju iteráciu podobného priestorového podávania zvuku pripravoval aj Samsung. Galaxy Buds Pro boli oficiálne predstavené včera a skorý prehľad portálu XDA Developers potvrdzuje, že svojou verziou Spatial Audia disponuje aj nový model od Samsungu. Zváži teda Netflix implementáciu technológie aj mimo Apple?

Zdroj: MacRumors, iPhoneSoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú