Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Boeing trápia obrovské problémy, ktoré sa začali ešte v minulom roku po haváriách lietadiel Boeing 737-Max, kedy prišlo o život až 346 ľudí. Vyšetrovatelia skúmajú každý detail lietadla, no 737-ka má ďalšie vážne problémy, ktoré počas pristávacieho manévru nechávajú pilotov bez obrazu, informuje Futurism. Niektoré modely Boeing 737 totiž obsahujú chybu, kedy počas pristávania v určitých lokalitách dôjde k výpadku všetkých 6 hlavných obrazoviek v kabíne pilotov.

Boeing prežíva ťažké časy, ktoré ešte viac zhoršila nedávna havária lietadla Boeing 737-800 na linke z Iránu do Ukrajiny. Modely 737 sa stávajú terčom kritiky kvôli množstvu nedostatkov, ktoré mohli stáť za doterajšími tragédiami.

Teraz sa ukázalo, že pri pristávaní pod uhlom 270° dochádza k výpadku obrazu na hlavných displejoch v kokpite.

Všetky obrazovky vypadnú, pokým lietadlo (niektorý z postihnutých modelov Boeing 737-600, 700, 700C, 800, 900, 900ER) nepristáva na inej dráhe a v prípade, ak sa pilot pokúša pristávať smerom na západ, informoval The Register.

Problémy má spôsobovať 7 konkrétnych pristávacích plôch a chyba ovplyvnená zemepisnou výškou a šírkou, v ktorej sa lietadlo nachádza počas manévru. 5 zo 7 dráh sa nachádza v USA. Boeing sa k tomuto problému zatiaľ nevyjadril.

Zdroj: Futurism, The Register

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú