Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technológia bezdrôtového nabíjania je doménou posledných rokov a za ten čas dokázali mnohí výrobcovia priniesť veľmi zaujímavé výsledky. Xiaomi však nedávno predstavilo až 80 W technológiou bezdrôtového nabíjania, ktorá dokáže nabiť smartfón v extrémne krátkom čase, informoval portál The Verge.

Ultrarýchle nabíjanie už nie je výsadou iba klasickej káblovej nabíjačky, ale pomaly sa dostáva aj do bezdrôtových technológií. Dôkazom je napríklad 30 W bezdrôtové nabíjanie OnePlus 8 Pro či dokonca až 50 W technológia pri Xiaomi Mi 10 Ultra.

Čínska spoločnosť však vo videu ukázala, ako funguje 80 W bezdrôtové nabíjanie, ktoré demonštrovali na upravenom modeli Mi 10 Pro. Vďaka tomuto neuveriteľnému výkonu si vie používateľ nabiť smartfón so 4000 mAh batériou z 0 na 50 % za 8 minút a plné nabitie zvládne za neuveriteľných 19 minút.

Zatiaľ nie je jasné, kedy takéto bezdrôtové nabíjanie uvidíme v nových smartfónoch pre bežných ľudí, no keď sa tak stane, pôjde takmer určite o najrýchlejšiu bezdrôtovú nabíjaciu technológiu na svete.

Vývoj bezdrôtového nabíjania je určite tá správna cesta, dôkazom toho je aj Apple a jeho navonok veľmi špeciálna bezdrôtová technológia MagSafe, ktorá však v porovnaní so Xiaomi ponúka „smiešny“ výkon iba 15 W.

Zdroj: TheVerge, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú