K najočakávanejším seriálom od HBO okrem druhej série Rod draka či čerstvo potvrdeného spin-offu Hry o tróny patrí gangsterka Penguin, ktorá predstaví ikonického zločinca s rovnakým menom a jeho cestu k moci.

HBO seriál potvrdilo krátko po veľkom úspechu Batmana s Robertom Pattinsonom, kde sa Penguin objavil skôr vo vedľajšej úlohe a pozornosť bola sústredená predovšetkým na Riddlera. Pripravovaný seriál teraz konečne dostal aj prvý trailer.

Dej novinky bude priamo nadväzovať na film a zasadený bude krátko po jeho udalostiach. Po porážke Riddlera sa v podsvetí Gothamu uvoľnilo miesto, ktoré je zastrašovaním, vydieraním i vraždami viac než ochotný zastať práve Penguin v podaní Colina Farrella. Seriál sa bude sústrediť predovšetkým na nárast moci nebezpečného zločinca, ktorý sa neskôr stal jedným z hlavných nepriateľov Batmana.

Či sa v seriáli ukáže aj Robert Pattinson ako Batman zatiaľ nevedno, podľa Screenrant by sa jeho postava v novinke mala aspoň na chvíľu objaviť. Platí však, že hlavná pozornosť bude sústredená na podsvetie Gothamu a postavu Penguina.

Na novinku bude v úlohe výkonného producenta dohliadať aj Matt Reeves, ktorý pre Warner Bros. natočil aj Batmana. Hlavné slovo pri seriáli však bude mať Lauren LeFranc, ktorá v minulosti zrežírovala niekoľko epizód seriálu Impulse.

Prvá séria bude pozostávať z 8 epizód, dátum premiéry zatiaľ HBO nezverejnilo. Predbežne sa hovorí o vydaní koncom tohto roka, prípadne začiatkom 2024.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú