Autopilot Tesly doteraz pomohol mnohým vodičom počas jazdy, kedy za nich dokázal prebrať riadenie na dlhých trasách alebo im zachránil život v poslednej minúte. Napriek jeho vymoženostiam ho však mnohí zneužívajú, no využiť sa dá aj v krízových situáciách.

Príkladom je pôrod bábätka v elektromobile Tesly počas jazdy, kedy muž pomohol s pôrodom svojej manželke pri zapnutej funkcii Autopilota, ktorá ich bezpečne dopravila do nemocnice, informuje Daily Mail.

Prípad sa odohral v Pensylvánii v USA ešte v septembri tohto roka, kedy dvojica Yiran a Keating Sherryoví čakali na narodenie ich bábätka. Kontrakcie však ženu zastihli už doma, a tak sa pár vybral svojim elektromobilom do nemocnice, no to ešte netušili, že sa ich dieťa narodí priamo v Tesle.

Počas jazdy musel manžel svojej žene pomôcť s pôrodom, a tak zapol funkciu Autopilota Tesly, ktorá prebrala riadenie cestou do nemocnice vzdialenej 20 minút jazdy. Čas medzi kontrakciami sa krátil a muž musel asistovať pri pôrode, zatiaľ čo Tesla dokázala dvojicu bezpečne dostať do najbližšej nemocnice, kde už na nich čakal zdravotnícky personál.

Žena porodila svoje bábätko na prednom sedadle elektromobilu, kvôli čomu dostalo novorodeniatko v nemocnici prezývku „Tesla baby“. Šťastní rodičia sa k tejto situácii postavili s humorom a veria, že jedného dňa bude práve touto Teslou jazdiť ich dcéra, ktorá sa v nej narodila.

Autopilot opäť raz dokázal zachrániť situáciu. Nie je tomu tak ale zakaždým. Mnohí vodiči totiž Autopilota zneužívajú na odvoz domov v podnapitom stave alebo na to, aby si zdriemli za volantom počas jazdy. Takýchto prípadov sa na cestách najmä v USA objavilo mnoho. Naposledy dokonca nezodpovedný vodič posadil na svoje miesto psa. 

Zdroj: Daily Mail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú