Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pokročilá technológia pre autonómne riadenie vozidiel si s búrkou dokáže poradiť skvele, o čom svedčí aj nové video priamo z automobilu, píše Futurism.

Toto video ukazuje upravený model Toyota Corolla z roku 2019 s možnosťou autonómneho riadenia, ktoré si napriek silnej búrke s ľahkosťou udržiavala rýchlosť až 65 km/h. Systém tiež včas spozoroval brzdiace auto pred sebou a napriek tomu, že automaticky zobrazil správu so znením „okamžite prevezmite kontrolu“, zvládol situáciu skvele bez akéhokoľvek zásahu vodiča.

Pokiaľ ťa zaujíma, kto za týmto systémom stojí, ide o startup s názvom Comma.ai, ktorého open-source softvér Openpilot umožňuje vodičom používať autonómne riadenie pri šoférovaní. Prvé vydanie s názvom Comma One bolo dostupné už v roku 2015 za cenu 999 dolárov, avšak krátko na to ho Národná správa bezpečnosti cestnej premávky USA zakázala.

V novembri 2016 však spoločnosť spravila z projektu open-source, a upozornila zákazníkov na možné bezpečnostné riziká pri jeho používaní. Odvtedy pomocou neho najazdili nadšenci technológie už 10 miliónov kilometrov.

Zdroj: Futurism, Youtube / Logan LeGrand

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú