Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príbehov, ako sa hráči dokázali naučiť dejiny jednoduchšie vďaka sérii Assassin’s Creed, nájdeš na internete neúrekom. Edukácia skrz hry Ubisoftu však nabrala suverénnejší smer až s príchodom titulu Origins.

Ten priniesol dedikovaný vzdelávací režim, ktorý sa následne preniesol aj do pokračovania Odyssey. Oba vzdelávacie režimy sú teraz zadarmo, čo oznamuje Ubisoft na sociálnej sieti. Discovery Tour: Ancient Greece a Discovery Tour: Ancient Egypt budú podľa príspevku na Twitteri dostupné zadarmo na službe Uplay do 21. mája. Myšlienka oboch hier je postavená na prechádzaní stanovenou trasou, inšpirovanou známymi historickými udalosťami s prípadným komentárom historikov.

Ubisoft

Titul vydaný zarovno s Assassin’s Creed Origins, Discovery Tour: Ancient Egypt, odkrýva krásy Helenistického Egypta. Projekt necháva hráča samého sa vzdelávať o živote a zvykoch tamojšieho ľudu alebo mu poskytuje opornú barličku v podobe historikov na jednej zo 75 poskytnutých historických túr.

Discovery Tour: Ancient Greece pozostáva z cesty skrz 29 regiónmi starovekého Grécka, odkrývajúcimi tajomstvá piatich hlavných oblastí – filozofia, slávne mestá, každodenný život, vojna a v neposlednom rade mýty tamojšieho Grécka.

Prečítaj si tiež
Tony Hawk Pro Skater sa vráti na herné obrazovky pre PC, PS4 a Xbox One

Mnohí tieto vzdelávacie projekty zasadené do interaktívnej podoby videohier považujú za vynikajúcu alternatívu k audio komentárom v múzeách. Obrovskou výhodou oboch titulov je schopnosť nenásilným spôsobom vzdelávať také skupiny ľudí, ktoré by o dané informácie podávané inou formou len ťažko javili záujem.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú