Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple pracuje na novom spôsobe, ako ponúknuť niektoré časti aplikácii tretích strán v iOS bez toho, aby si ich používateľ musel nainštalovať. Novinka sa má volať Clips, a potvrdzuje ju kód z pripravovanej verzie iOS 14, píše The Verge.

Apple ti v iOS 14 dovolí vyskúšať časti niektorých aplikácií tretích strán bez toho, aby si si ich musel inštalovať. Podľa kódu z pripravovanej verzie systému, ktorý sa podarilo získať redaktorom z portálu 9To5Mac, by mala táto možnosť dostať názov „Clips“.

Ak dnes otvoríš alebo naskenuješ QR kód aplikácie, ktorú v svojom iPhone ešte nemáš, odkaz ťa presunie buď na stránku v prehliadači, ako napríklad YouTube, alebo priamo do obchodu App Store.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot / Youtube / iReviews

Po novom by sa ti však po naskenovaní kódu mala zobraziť karta, ktorá ti umožní pracovať s niektorými časťami samotnej aplikácie bez nutnosti jej inštalácie. Clips tak umožní vývojárom ponúknuť interaktívny a dynamický obsah zo svojich aplikácií, ktorý sa používateľom následne môže takouto formou zobrazovať.

Apple by mal túto novinku testovať s aplikáciami OpenTable, Yelp, DoorDash, Sony PS4 Second Screen či YouTube. Ide o veľmi zaujímavý nápad, avšak dôležité bude jeho samotné fungovanie v praxi.

Zdroj: The Verge, 9To5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú