Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kalifornský gigant má nabehnuté tromfnúť vlastný rekord a v roku 2021 môže dodať viac iPhonov, ako pred niekoľkými rokmi. Podľa správy investorom sa má dodávateľský reťazec spoločnosti pripravovať na masívnu výrobu Apple smartfónov, z ktorých môže v budúcom roku vyrobiť až 250 miliónov kusov, informuje Apple Insider.

Podobný trend po predstavení nových iPhonov zažil Apple naposledy v roku 2014 po príchode iPhonu 6. Tentokrát však môže úspech zopakovať a dokonca prekonať. Informácie z dodávateľského reťazca hovoria o navýšení výroby iPhonov.

Len do konca 4. kvartálu tohto roka má byť vyrobených až 95 miliónov iPhonov. V budúcom roku má tento trend rapídne vzrásť. Vo výsledku tak môže Apple v budúcom roku dodať na trh 240-250 miliónov kusov svojich smartfónov.

K takémuto číslu mali iPhony najbližšie práve po predstavení iPhonu 6, keď v roku 2015 vyrobil a dodal celkovo 231 miliónov smartfónov. Tento rok dopyt po 5G iPhonoch zásadne vzrástol a práve vysoký záujem zákazníkov sa má odraziť aj na vysokom objeme výroby v budúcom roku.

Podľa analytika Daniela Ivesa majú budúcoročné iPhony navyše priniesť aj dvojnásobné úložisko a LIDAR senzor vo všetkých očakávaných modeloch, informuje PhoneArena.

Zdroj: Apple Insider, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú