Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple vydal novú aktualizáciu pre viaceré zariadenia, ktorá neprináša nové vylepšenia funkcií, miesto toho sa zameriava na bezpečnosť. Najnovší update totiž opravuje kritický problém s enginom WebKit pre prehliadanie a spoločnosť preto odporúča inštaláciu aktualizácie všetkým používateľom, informuje XDA-Developers.

Nová aktualizácia má veľkosť iba niekoľko desiatok, respektíve pár stoviek megabajtov v závislosti od zariadenia. Pre hodinky Apple Watch vyšla bezpečnostná oprava v update watchOS 7.3.3, pre podporované iPhony je dostupný update iOS 14.2.2, respektíve iPadOS 14.2.2 pre iPady. Aktualizáciu však dostali aj iPhony bez podpory nového iOS 14.

Bezpečnostná chyba v engine WebKit, ktorý sa využíva v Safari a prehliadačoch v iOS, mohla byť podľa Apple rozšírená. Pri návšteve škodlivého webu tak mohlo podľa správy spoločnosti dochádzať k skriptovaniu medzi jednotlivými servermi. Ďalšie detaily problému ale spoločnosť neodhalila.

Apple neupozorňuje na bezpečnostné problémy až do momentu, pokým ich neopraví a nevydá aktualizácie, ktoré prípadné hrozby odstránia. Rovnako tak sa stalo aj v tomto prípade. Pokiaľ sa teda na tvojom iPhone, iPade či hodinkách Apple Watch objaví nový update, s jeho inštaláciou by si nemal váhať.

Zdroj: XDA-Developers, Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú