Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Niektoré staré generácie notebookov MacBook Air a MacBook Pro sa pomaly odoberajú do pomyselného dôchodku, teda aspoň podľa rozhodnutí Apple. Ten po najnovšom pridal niektoré takéto modely na zoznam „vintage“ a zastaralých produktov. K týmto zastaralým notebookom teraz pribudol aj 7 a 6-ročný MacBook Air a Pro, ktoré už nemusia mať garantovaný servis, informoval MacRumors. Všetko ale závisí od dostupnosti zásob a zákonov v krajinách.

Na tento zoznam tak pribudol MacBook Air v 11″ a 13″ verzii z rokov 2013 a 2014 a 13″ MacBook Pro z roku 2014. Pravdaže, funkčné kusy budú fungovať naďalej a stále tiež podporujú aj systém macOS Catalina. Apple však týmto krokom naznačuje, že nastal čas na kúpu novšieho modelu. Medzi „vintage“ produkty sa podľa Apple radia zariadenia, ktoré sa nepredávajú viac ako 5, ale menej ako 7 rokov.

Jumpstory

K nim pribudol aj iPod 5. generácie. Aj tieto spomínané MacBooky budú môcť získať hardvérovú podporu, avšak tá sa bude odvíjať od dostupnosti zásob a zákonov v krajinách, informuje Engadget. Je však reálna šanca, že v prípade väčšieho poškodenia si už majiteľ nebude môcť takýto starý model opraviť.

Zdroj: MacRumors, Engadget, Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú