Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rozonávať jablká od hrušiek nás učili už v škôlke. Právny tím Apple však má v tomto smere zrejme isté medzery. Apple totiž napadol malú firmu Prepear, ktorá má v logu hrušku a žiada ju, aby ho zmenili, nakoľko sa až príliš náramne podobá na nahryznuté jablko Apple, informoval portál TheVerge.

Táto kauza je zatiaľ iba v štádiu správ  medzi oboma spoločnosťami a vedenie Prepear, ktoré stojí za vývojom rovnomennej aplikácie na vytváranie a organizáciu jedálničkov, tvrdí, že súdny spor by takto malá firma s Applom nemala žiadnu šancu vyhrať.

Prepear má totiž iba 5 zamestnancov, kvôli čomu sa jej vedenie rozhodlo založiť petíciu na webe Change.org, v ktorej zbierajú podpisy za zachovanie loga v podobe hrušky. Touto petíciou chcú tiež poukázať na fakt, ako veľké spoločnosti doslova šikanujú tie malé. Malé firmy sa väčšinou vzdávajú bez boja, nakoľko by proti veľkým hráčom nemali žiadnu šancu vyhrať.

Petícia má aktuálne viac ako 21 000 podpisov z požadovaných 25 000. Spoločnosť Prepear tvrdí, že Apple už v minulosti oponovalo desiatkam malých firiem, ktorých logo tvorilo ovocie. Zameranie týchto spoločností, či dokonca druh ovocia pritom nemali žiaden súvis s aktivitami Apple, píše MacRumors.

Zdroj: TheVerge, Change.org, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú