Najnovšie čísla o využití Apple smartfónov priniesli prekvapivý záver. Podľa analytika spoločnosti Above Avalon dosiahli iPhony rekordný počet vo svete a aktuálne ich používa už viac ako 1 miliarda ľudí, informuje PhoneArena.

Apple predstavil svoj vôbec prvý smartfón ešte v roku 2007, kedy prišiel na svet iPhone 1. generácie. Gigant však od roku 2018 verejne neoznamuje počet predaných iPhonov, údajne kvôli tomu, že trh nepochopil dopad dlhého cyklu, ktorý pri smartfónoch zaviedol, informuje 9to5Mac.

Inšpiráciu od nich častokrát čerpala aj konkurencia, ktorá svoje Androidy prispôsobovala sčasti aj po vzore týchto zariadení. Tak veľké množstvo iPhonov vo svete nahráva Apple do kariet. Záujem o služby spoločnosti, ktoré sú poskytované primárne pre majiteľov iPhonov, bude v budúcnosti naďalej rásť.

V roku 2010 pritom používalo iPhony len 125 miliónov ľudí. S tak obrovskou základňou majiteľov iPhonov ako má Apple teraz, premysleným ekosystémom a ďalšími zariadeniami má šancu využiť potenciál svojich služieb a generovať s ich rozšírením ešte väčšie zisky. Podľa analytika Above Avalon pritom spoločnosť každoročne získa aspoň ďalších 20-30 miliónov nových používateľov iPhonov.

Zdroj: PhoneArena, 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú