Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Medzi jednu z bezpečnostných noviniek v systéme Android Q patrí nový spôsob fungovania niektorých systémových oddielov pre Pixel 3 a 3a. Ten umožňuje bezproblémovú inštaláciu GSI (generických systémových obrázkov) prostredníctvom dynamických aktualizácií systému a takisto zlepšuje bezpečnosť systému, píše Android Police.

Táto novinka však úplne mení spôsob, akým možno povoliť prístup k rootu systému, čo najskôr spôsobovalo developerom pri rootovaní problémy. Jednému z vývojárov populárnej root metódy Magisk, Johnovi Wu, sa teraz podarilo dosiahnuť prvý funkčný root Androidu Q na zariadení Pixel 3 XL, na ktorom mu beží Android Q vo verzii Beta 4, informuje XDA-Developers.

Wu namiesto importovania root adresára počas inštalácie vymyslel vlastnú metódu s názvom MagiskInit, ktorá pridáva root adresár do systémového oddielu zakaždým, keď sa zariadenie opätovne reštartuje. Najväčším prínosom tejto metódy je, že rootnuté zariadenia by mali podporovať plynulé aktualizácie systému. Aj keď sú Pixel 3 a 3a zatiaľ prvými zariadeniami, ktoré prichádzajú so spomínanou novinkou týkajúcou sa systémových oddielov, v budúcnosti by mala byť súčasťou ďalších zariadení.

Zdroj: Android Police, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú