Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zobrazovanie rýchlostného limitu pri šoférovaní je neraz pre vodičov áut užitočnou pomôckou najmä pri nesprávne alebo zle označených cestných úsekoch. Zatiaľ čo táto možnosť je dostupná v Mapách Google pre smartfóny už nejaký ten čas, teraz sa dostáva aj do samotných vozidiel. Majitelia áut so systémom Android Auto a Mapami Google budú môcť využiť túto funkciu, ktorá im zobrazí maximálnu povolenú rýchlosť na danej ceste, informuje XDA-Developers.

Vodiči môžu vo svojich nových vozidlách využívať systém Android Auto spolu s Mapami Google pre ľahšiu navigáciu na cestách, kde im však doteraz chýbala možnosť pre zobrazovanie rýchlostného limitu. Niektorí používatelia na diskusnom fóre Reddit začali hlásiť, že sa im táto známa funkcia už ponúka aj priamo v ich vozidlách.

ELIscientist/Reddit

Ikona s maximálnou povolenou rýchlosťou na konkrétnych úsekoch je na obrazovke zobrazená v pravom dolnom rohu. Dostupnosť tejto funkcie je však sporadická a nie každý vodič auta s týmto systémom ju môže v navigácii Mapy Google zaznamenať. Niektorí však tvrdia, že rýchlostný limit majú už niekoľko mesiacov.

Zdroj: XDA-Developers, Reddit 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú