Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google nezabúda ani na vývoj svojej automobilovej platformy v podobe Android Auto. Ako píše portál Engadget, služba už čoskoro dostane aktualizáciu, ktorá do multimediálneho systému prinesie kalendárči podporu ďalších aplikácií tretích strán.

Jednou z najväčších noviniek je opätovné pridanie aplikácie kalendára do Android Auto po tom, čo ho Google minulý rok odstránil. Nový dizajn kalendára bude na multimediálnom displeji v aute zobrazovať všetky nadchádzajúce udalosti v danom dni a ak je k nim pridelené aj miesto konania, jednoduchým kliknutím budeš môcť spustiť navigáciu k cieľu.

Ak je k udalosti dokonca priradené aj telefónne číslo, cez skratku na displeji môžeš jedným kliknutím na toto číslo okamžite zavolať, píše The Verge. Okrem toho Google rokuje s viacerými vývojármi aplikácií tretích strán, ktoré by sa mali čoskoro taktiež dostať do ekosystému Android Auto.

Ide napríklad o autorov navigačných aplikácií, parkovacích domov či poskytovateľov nabíjacích služieb pre elektromobily. V budúcnosti dokonca plánuje Google uvoľniť API pre všetkých vývojárov, ktorí by chceli svoje aplikácie prispôsobiť pre Android Auto.

Zdroj: Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú