Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verizon Communications, jedna z najväčších amerických telekomunikačných spoločností, vo štvrtok podpísal svoj prvý súkromný kontrakt 5G v Európe so spoločnosťou Associated British Ports (ABP) na vybudovanie mobilnej siete novej generácie v prístave Southampton.

Southampton na južnom pobreží Anglicka je jedným z najväčších prístavov pre trajekty na prevoz áut aj okružné plavby. Ročne vybaví zhruba 900.000 automobilov a milióny cestujúcich. Stane sa tiež prvým pevninským prístavom v Británii, ktorý bude mať súkromnú 5G sieť.

Verizon vlani v októbri uzavrel dohody so spoločnosťami Microsoft a Nokia o súkromných 5G sieťach. Na medzinárodných trhoch, kde Verizon nemá vlastné zastúpenie, spolupracuje s Nokiou na budovaní súkromných sietí pre výrobné a logistické firmy.

Súkromné siete 5G umožnia firmám vyhnúť sa „tlačenici“ s ostatnými vo verejnej sieti a umožnia im využívať dátovo náročné aplikácie na zvýšenie produktivity, ako sú rozšírená realita a strojové učenie. Nová technológia pomôže prístavu využívať tzv. analýzy v reálnom čase, sledovanie majetku, autonómne riadené vozidlá a monitorovanie bezpečnosti.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú