Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po viacerých súdnych sporoch a žalobách na Apple adresu prichádza ďalšia. Tentokrát sa však nejedná o patenty ani podobné záležitosti a túto žalobu môžeme znova zaradiť do kategórie tých bizarných.

Portál Engadget totiž informuje o zvláštnej situácii, v ktorej sa ocitol len 18 ročný Ousmane Bah, ktorý žaluje spoločnosť kvôli neoprávnenému zadržaniu spojenému s krádežou v Apple predajni. Za celým nedorozumením stojí séria krádeží v Apple Store Bostonu, New Jersey, Delaware a Manhattanu z minulého roka.

Bah vo svojej sťažnosti tvrdí, že stratil študentský preukaz, kde bolo síce uvedené jeho meno a ďalšie osobné údaje, ale chýbala fotografia. S najväčšou pravdepodobnosťou tak došlo ku krádeži preukazu prostredníctvom ktorého dotyčná osoba použila preukaz k svojej identifikácii.

Apple vo svojich predajniach využíva bezpečnostný systém, ktorý funguje na báze rozpoznávania tváre, ktorý ako jedného zo zlodejov označil práve Baha, ktorý však s krádežou v Apple Store nemal nič spoločné. Súd priznal, že pravdepodobne došlo k zlyhaniu tohto systému a Bah kvôli neoprávnenému zadržaniu od kalifornského giganta požaduje sumu, ktorá predstavuje 1 miliardu amerických dolárov.

Zdroj: engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú