Americký Federálny letecký úrad (FAA) prikázal kontroly strojov Boeing 737 NG po tom, ako sa na niektorých lietadlách objavili praskliny. FAA uviedol, že praskliny objavila firma Boeing, „keď robila úpravy na často používanom lietadle“.

Podobné praskliny sa našli aj na malom počte ďalších lietadiel, uviedol úrad. Inšpekcie sa netýkajú stroja 737 Max, ktorý je celosvetovo uzemnený od marca po dvoch haváriách tohto lietadla. Informuje o tom portál bbc.com.

Spoločnosť Boeing uviedla, že kontaktovala prevádzkovateľov strojov 737 NG, ale nehlásili nijaké problémy. Americký výrobca lietadiel neoznámil, akého počtu lietadiel sa budú inšpekcie týkať. „V najbližších dňoch budeme úzko spolupracovať s našimi zákazníkmi na realizácii odporúčaného plánu inšpekcií pre určité lietadlá,“ uviedol Boeing vo vyhlásení, ktoré poskytol pre BBC.

Americký Federálny letecký úrad vo svojom vyhlásení konštatoval, že „dá pokyn prevádzkovateľom, aby uskutočnili špecifické inšpekcie, urobili nevyhnutné opravy a zistenia úradu okamžite nahlásili“.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú