Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Amazon sa po dialógu s Európskou komisiou (EK) a vnútroštátnymi orgánmi na ochranu spotrebiteľa zaviazala zosúladiť svoje praktiky zrušenia s pravidlami Európskej únie (EÚ) pre ochranu spotrebiteľov.

Platforma umožní spotrebiteľom z EÚ a Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) zrušiť odber služby Amazon Prime iba dvoma kliknutiami pomocou výrazného a jasného tlačidla „Zrušiť“. Na svojej webstránke o tom informuje EK.

Vyčítali im “americký spôsob”

Konanie Komisie a vnútroštátnych orgánov voči Amazonu sa začalo v apríli 2021 po sťažnosti Európskej spotrebiteľskej organizácie (BEUC), Nórskej spotrebiteľskej rady a Transatlantického spotrebiteľského dialógu.

Nahlásené praktiky rušenia pozostávali z veľkého počtu prekážok na zrušenie odberu, vrátane komplikovaných navigačných ponúk, skreslených formulácií, mätúcich možností a opakovaného povzbudzovania.

Amazon sa zaviazal zlepšiť svoju politiku zrušenia a zmeny zavedie od dnešného dňa, uvádza EK. Tieto zmeny pritom sľúbil zrealizovať na všetkých svojich európskych webstránkach pre všetky zariadenia – počítače, mobily aj tablety.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú