Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská navigačná aplikácia Sygic pridáva novú online funkciu. Pre zvýšenie ostražitosti šoférov integroval do svojej GPS navigácie v EÚ, USA a Kanade cloudovú službu od spoločnosti Bosch, ktorá dokáže predísť nehode a zachrániť tak potencionálne ohrozených účastníkov cestnej premávky.

Vodiči v protismere každoročne spôsobia na európskych diaľniciach približne 4 500 nehôd, na amerických diaľniciach dokonca viac ako jednu smrteľnú nehodu každý deň.

Sygic

Za novou bezpečnostnou funkciou v Sygic GPS Navigácii je inteligentné riešenie, ktoré potencionálne ohrozených účastníkov cestnej premávky okamžite upozorní na jazdu v protismere. Za uplynulých dvanásť mesiacov systém na identifikovanie jazdy v protismere vyhodnotil v rámci EÚ viac ako 3,3 miliardy navigačných pokynov, na základe čoho identifikoval a upozornil na viac ako 300 vodičov jazdiacich v protismere.

Sygic GPS Navigácia je prvou verejne dostupnou GPS navigáciou v USA a Kanade, ktorá integruje toto cloudové riešenie. Ak sa vozidlo (smartfón vo vozidle) využívajúce túto službu pripojí na diaľnicu v protismere, systém to v priebehu niekoľkých sekúnd zistí a na túto kritickú situáciu upozorní vodiča jazdiaceho v protismere, ale aj ostatných potenciálne ohrozených šoférov využívajúcich predmetnú službu.

„Digitálny prenos informácií prebieha v reálnom čase a je najrýchlejší, aký v súčasnosti existuje. Preto považujeme túľo funkciu za mimoriadne dôležitý doplnok k dopravným hláseniam v rádiu. Je to praktické najmä pre vodičov v neznámom prostredí a tiež pre miestnych šoférov na nových cestách,“ vysvetľuje Lukáš Dermek zo spoločnosti Sygic.

Cloudové riešenie

Vďaka anonymizovaným údajom, ktoré sa z vozidiel a aplikácií s integrovaným systémom pravidelne odosielajú do cloudu, budú mať potrebné informácie všetci vodiči v stanovenej vzdialenosti a taktiež aj vodič jazdiaci v protismere. Systém dokáže odoslať varovanie už do 10 sekúnd od identifikácie jazdy v protismere. Implementáciou služby do Sygic GPS Navigácie sa výrazne zvýši počet používateľov, a tým aj možnosť identifikovania vodičov jazdiacich v protismere, keďže túto aplikáciu mesačne aktívne využíva 2,5 milióna používateľov.

Sygic sa rozhodol použiť cloudové riešenie od spoločnosti Bosch vo svojej GPS navigácii a rozšíriť tak jej bezpečnostné funkcie. Pre používateľov systémov Android a iOS ide o ďalšieho „ochrancu“, ktorý vodičom poskytuje relevantné informácie, aby mohli jazdiť bezpečnejšie. Upozornenie na jazdu v protismere je online funkcia, ktorá upozorňuje na riziká na ceste v reálnom čase. Je bezplatná a používatelia ju môžu kedykoľvek vypnúť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú