Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská navigačná aplikácia Sygic pridáva novú funkciu, ktorá vodičom výrazne uľahčí dodržiavanie aktuálnych dopravných obmedzení a pomôže im čítať dopravné značenie v reálnom čase.

Navigácia pritom dokáže čítať značky len pomocou fotoaparátu smartfónu, vďaka čomu prináša vodičom vždy najnovšie informácie o situácii na ceste. Rozpoznať dokáže aj dynamické značenie z LED tabúľ. O novinke informuje Sygic v tlačovej správe.

Súčasťou DNA Sygicu je snaha o inovácie, s cieľom prinášať špičkové technológie bežnému používateľovi. Rozpoznávanie značiek predstavuje jednu z najmodernejších technológií z automobilového priemyslu, ktorú teraz prinášame do spotrebiteľských smartfónov,“ hovorí Lukáš Dermek, produktový manažér Sygic GPS Navigácie.

Používateľ aplikácie Sygic sa tak už nemusí spoliehať len na mapové dáta, ktoré sú aktualizovaná raz za niekoľko mesiacov a s pomocou svojho smartfónu s fotoaparátom tak bude mať k dispozícii vždy najaktuálnejšie informácie o dopravnom značení na ceste. Sygic je pritom prvou navigáciou, ktorá zaviedla takúto funkciu.

Funkcia je súčasťou predplatného Premium+ pre používateľov Androidov aj iPhonov, ktoré aktuálne stojí 13,99 € na 3 mesiace, respektíve 16,99 € pri zaplatení na rok.

Rozpoznávanie obrazu aplikáciou však neskončí len pri čítaní dopravných značiek. Spoločnosť už teraz avizuje, že funkciu plánuje rozvíjať a nájsť pre ňu ďalšie spôsoby využitia. V budúcnosti sa tak do navigácie môže podľa Dermeka dostať aj rozpoznávanie objektov na cestách, vrátane chodcov, semafórov či evidenčných čísel vozidiel.

Zdroj: Sygic

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú