Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po niektorých rozpačitých výkonoch v základnej skupine nakoniec slovenskí hokejisti predsa len dokázali postúpiť do štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji, kde včera nakoniec po dramatickom súboji prehrali s Fínskom a definitívne vypadli.

Niečo vyše 12 hodín po dramatickom súboji o všetko je jasné, že počas zápasu mali poriadne vysokú podporu domácich fanúšikov.

Ako totiž upozornilo aj Živé.sk, vo štvrtok večer dosiahlo peeringové centrum SIX, cez ktoré si vymieňajú dátovú prevádzku prakticky všetci poskytovatelia internetu i nás, ďalší historický rekord na úrovni 489 Gbit/s.

six.sk

V tretej tretine išlo o všetko

Zápas s Fínskom začínal o 19:20 hod, kedy bol badateľný prvý dramatický nárast a čoskoro sa vďaka vyrovnanému skóre, ktoré nám dávalo šancu na postup do semifinále a bojov o medaily, podarilo zlomiť predchádzajúce maximum na úrovni 466 Gbit/s, za ktoré tiež mohol hokej – konkrétne tohtoročný súboj o bronz na olympijských hrách v Pekingu.

Súboj o postup sme prehrali až gólom v úplnom závere, kedy dátová prevádzka vyvrcholila na už spomenutom novom rekorde 489 Gbit/s.

Čoraz viac fanúšikov hokeja u nás? Nie tak celkom

Z uvedených dát nie je možné povedať, že zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie sleduje čoraz viac divákov. Rastúce maximá internetovej prevádzky naznačujú len to, že ich čoraz viac divákov sleduje cez internet, napríklad namiesto satelitu alebo klasickej antény.

Takýto vývoj je teda pomerne očakávaný a prirodzený, IPTV vysielanie cez internet totiž tvorí čoraz väčší objem v štatistikách toho, ako televízne vysielanie sledujeme. Streamy RTVS aj rozlíšenie TV staníc v ponuke operátorov tiež postupne rastie, takže objem prenášaných dát stúpa.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú