Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na septembrovú návštevu pápeža Františka na Slovensku sa môžu registrovať už aj nezaočkovaní ľudia v režime OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní COVID-19). Práve pre nezaočkovaných záujemcov o verejné podujatia pri návšteve pápeža dnes spustili registráciu na webe www.navstevapapeza.sk. Registrácia je dostupná pre podujatia v Košiciach, Prešove a Šaštíne.

Zmena v podmienkach registrácie účastníkov na stretnutie s pápežom Františkom prišla pred 2 dňami, kedy Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska informovala, že sa na podujatia budú môcť prihlásiť aj neočkovaní. Kvôli predošlým podmienkam, kedy sa registrovať mohli len zaočkovaní ľudia, bol záujem o stretnutie s pápežom veľmi nízky.

Ešte pred zhruba týždňom bolo na konci augusta prihlásených a registrovaných len okolo 46 000 ľudí. Slovensku preto hrozila medzinárodná blamáž a nízky záujem sa tak rozhodli kompetentní riešiť zmiernením podmienok. Účastníci podujatí registrovaní v režime OTP budú mať vlastný vyhradený priestor s vlastnými vstupmi podľa platných vyhlášok, informovala agentúra TASR.

Zaočkovaní si však budú môcť vybrať, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP. Pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci preukážu vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom RT-PCR alebo LAMP testu (nie starším ako 72 hodín) alebo negatívnym výsledkom antigénového testu (nie starším ako 48 hodín), alebo potvrdením o prekonaní covidu v ostatných 180 dňoch.

Počet registrovaných v OTP režime však určí aktuálny COVID automat, podľa ktorého sa riadia jednotlivé okresy. Pokiaľ by napríklad Prešov ostal v zelenej farbe, bude sa môcť podľa agentúry SITA prihlásiť na stretnutie v tomto režime 5000 záujemcov. Ak by však prešiel do oranžovej farby, počet účastníkov v OTP režime klesne na maximálne 1000 ľudí. Návšteva pápeža Františka na Slovensku bude prebiehať od 12. do 15. septembra.

Zdroj: TASR, SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú