Včerajšok sa opäť zapíše ako čierny deň pre kryptomeny, ktoré stratili na svojej hodnote aj desiatky percent. Prepad cien spôsobil pokles hodnoty nielen u bitcoinu, ale aj u množstva ďalších kryptomien, ktoré behom niekoľkých hodín prepadli na niekoľkomesačné minimum, informuje Bloomberg.

Najväčšia kryptomena stratila od včerajšieho podvečera na hodnote zhruba až 10-tisíc dolárov. Behom 24 hodín tak klesla o 20 %. Doobeda sa predávala za 57-tisíc dolárov, no poobede prišiel pokles, ktorý postupne jej hodnotu zhodil nakrátko až na 42-tisíc, neskôr sa jej podarilo dostať na aktuálnu cenu 47 700 dolárov.


Rovnaký scenár sa udial aj pri druhej najväčšej kryptomene ethereum. V tomto prípade nastal prepad o zhruba 17,4 %, keď ETH kleslo na cene z približne 4600 dolárov až na 3500 dolárov. Stratu neskôr zmiernil zatvorením na cene približne 3900 dolárov a aktuálne sa predáva za 3943 dolárov.


Prepad bitcoinu už tradične využil napríklad taký El Salvador, ktorý pri poklese pod 50-tisíc dolárov nakúpil ďalších 150 bitcoinov pri priemernej cene 48 670 dolárov, informuje Cointelegraph. S týmto ďalším nákupom sa tak zásoba bitcoinu El Salvádoru zvýšila už na 1270 mincí.

Podľa dát ByBit zažil bitcoin likvidáciu na trhu vo výške viac ako 1,3 miliardy dolárov. Celý trh kryptomien pritom za posledných 24 hodín zažil podľa Coingecko prepad o 14,8 % a momentálne sedí na hodnote 2,3 bilióna dolárov.

Zdroj: Bloomberg, Cointelegraph, Coingecko

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú