Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Železničná spoločnosť Slovensko dnes informovala o sprístupnení bezhotovostných platieb kartou na vybraných železničných linkách, na ktorých budú môcť cestujúci zaplatiť kartou. Takýto spôsob platby začali v ZSSK spúšťať už v priebehu novembra tohto roka po testovacej prevádzke, ktorá prebiehala na jar.

Cestujúci tak budú môcť zaplatiť vlakvedúcim prostredníctvom mobilného mPOS terminálu, cez ktorý si môžu zaplatiť za cestovný doklad. Po pozitívnych ohlasoch z pilotnej prevádzky železničná spoločnosť vyhodnotila bezhotovostné platby ako vhodný prostriedok pre zníženie logistickej záťaže pri manipulácii s hotovosťou, čo si pochvaľujú aj cestujúci.

Od začiatku novembra tak majú vlakvedúci na vybraných linkách dostupných 277 mPOS terminálov. Prednostne však boli vybraní vlakvedúci tak, aby sa zaistilo využitie bezhotovostných platieb najmä na diaľkových linkách a pri sprevádzaní medzištátnych spojov.

Vlakvedúcich vybavených terminálmi mPOS môžu cestujúci nájsť v nasledovných strediskách prevádzok:

  • Bratislava (61 vlakvedúcich s terminálom mPOS)
  • Košice (103 vlakvedúcich s terminálom mPOS)
  • Trenčín (13 vlakvedúcich s terminálom mPOS)
  • Štúrovo (40 vlakvedúcich s terminálom mPOS)
  • Žilina (60 vlakvedúcich s terminálom mPOS).

Aktuálne ide o IC vlaky na trase Košice – Bratislava, SC 24x vlaky na trase Čadca – Košice, vlaky Ex 12x na trase Púchov – Horní Lideč, medzinárodné vlaky EC 2xx na trase Štúrovo- Břeclav a rýchliky R 6xx na trase Košice – Bratislava (okrem R614/55). Do konca prvého štvrťroka 2022 budú mPOS terminálmi vybavení aj zvyšní vlakvedúci na ostatných linkách.

Zdroj: ZSSK

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú