Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia Instagramu hlásia, že obľúbená sociálna sieť má počas dnešného dňa opakované výpadky.

Aplikácia sa na smartfónoch s Androidom alebo iOS načíta normálne, no chyby sa objavujú pri snahe aktualizovať obsah v nej, prípadne pri otváraní jednotlivých príbehov (Stories) či komentárov pod fotografiami a videami.

Zaznamenali ich na Slovensku aj inde

V prípade obľúbených služieb obvykle existuje pomerne jednoduchá možnosť, ako si overiť, či je chyba na strane konkrétneho používateľa (slabé internetové pripojenie, „mrznúca“ aplikácia či spomalený operačný systém, ktoré treba reštartovať), alebo sú na vine servery na druhom konci planéty a treba trpezlivo čakať, kým sa IT odborníci vrhnú do práce a všetko napravia.

Využiť možno weby ako je Downdetector.sk, kde používatelia problémy zvyknú reportovať. Aktuálny graf jasne naznačuje, že v problémoch s Instagramom nie sme sami.

Instagram vo štvrtok 2. 9. 2021 poobede - Downdetector.sk

Pomôcť môže aj Twitter a správny hashtag, v tomto prípade #InstagramDown, ktorý je aktuálne plný aktivity (a meme GIF-ov alebo videí).

Instagram zavádza novinky

Facebook v týchto dňoch zavádza drobné zmeny, kedy funkciu Swipe up pre vkladanie odkazov na iné weby v príbehoch nahrádza samostatnou novou nálepkou. Informovali sme o nich v článku Instagram mení spôsob, ako otváraš články v príbehoch. Novinka už funguje aj na Slovensku.

Výpadky s ňou možno súvisia, sociálna sieť ich však určite rýchlo opraví.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú