Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dcérska sociálna sieť Facebooku zaviedla na konci mesiaca zmenu, ktorou upravuje spôsob interakcie s odkazmi v príbehoch (tzv. Stories). Pre otvorenie odkazu smerujúceho z Instagramu inam už nebude možné použiť staré gesto potiahnutím prsta nahor. Používatelia namiesto toho uvidia nové nálepky, informuje The Verge.

Funkciu Swipe up, ktorá otvárala priložené odkazy na rôzny obsah, Instagram zrušil 30. augusta. Používatelia sociálnej siete tak pre vloženie odkazu musia po novom využiť jednu zo špeciálnych nálepiek, ktorá po kliknutí otvorí link na priloženú URL. Zmena sa začala prejavovať aj u nás na Slovensku.

Týmto spôsobom chce Instagram používateľom umožniť lepšie prispôsobenie príbehu a vloženie samotnej nálepky s odkazom presne tam, kam chcú alebo potrebujú. Zmenu platforma testovala už začiatkom tohto leta. Vďaka nej budú môcť followeri na samotný príbeh s odkazom aj odpovedať, čo pri príbehu so Swipe up nebolo možné.

Nateraz sa zmena objavuje u používateľov, ktorí mali privilégiá predošlého gesta potiahnutia nahor, teda minimálne 10 000 followerov. Instagram bude ďalej vyhodnocovať ďalšie rozširovanie tejto špeciálnej nálepky pre interakciu s obsahom v príbehoch.

Je možné, že odkazy inam budú mocť časom pridávať aj používatelia, ktorí nepatria medzi influencerov a majú oveľa menej sledovateľov.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú