Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia sociálna sieť sveta plánuje zmeniť svoj názov, informoval ako prvý portál The Verge. Podľa oboznámeného anonymného zdroja portálu sa tak má stať už v priebehu budúceho týždňa počas konferencie Connect alebo o čosi skôr. Zmena názvu má reflektovať zameranie spoločnosti nielen na sociálne siete, ale po novom aj na budovanie metaverza – internetu pre virtuálnu realitu.

Facebook je od svojho založenia dodnes známy predovšetkým prostredníctvom svojich sociálnych sietí. Vo všeobecnom ponímaní je práve Facebook tou hlavnou platformou, pod ktorú potom spadajú aj Instagram, Messenger, WhatsApp či Oculus.

Zmena názvu by potom mala modrú appku Facebooku presmerovať do rovnakej úlohy, v akej je dnes Instagram, a teda že pôjde o platformu patriacu pod spoločnosť s novým, zatiaľ neznámym menom. Po novom tak nebude Facebook tou hlavnou platformou, ale jedným z produktov hlavnej spoločnosti zameranej na metaverzum. Jedným z možných nových názvov je Horizon.

Facebook má už dnes vyše 10-tisíc zamestnancov pracujúcich na vývoji virtuálnej reality. A že to s ňou myslí vážne potvrdzujú aj nedávne správy o budovaní metaverza, k čomu si chce v EÚ najať ďalších 10-tisíc pracovníkov.

„Metaverzum má potenciál pomôcť odomknúť prístup k novým kreatívnym, sociálnym a ekonomickým príležitostiam. A Európania ho budú formovať od jeho začiatku,“ napísal Facebook v príspevku na svojom oficiálnom blogu.

Premenovanie spoločnosti by však prišlo vhod aj pre „oddelenie“ vývoja metaverza a platformy Facebooku, ktorá je v uplynulých rokoch pod paľbou silnej kritiky kvôli doterajším problémom. Momentálne sa sieť zmieta v množstve obvinení bývalej zamestnankyne, ktorá voči nemu vypovedala aj pred súdom. Detailne sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú