Zdá sa, že Elon Musk v krátkom čase odstúpi z postu šéfa sociálnej siete Twitter. Prostredníctvom svojho účtu totiž včera v noci napísal, že spoločnosť X, respektíve Twitter najala novú CEO, upozornil Deadline.

Zároveň potvrdil, že pôjde o ženu: „Začne o približne 6 týždňov,“ napísal Musk.

Musk však z Twitteru, ktorý kúpil na konci októbra 2022, rozhodne neochádza. Po tom, ako platformu stiahol z burzy výkupoim akcií od investorov a zaviedol niekoľko viac či menej populárnych a poriadne drastických zmien (platené verifikované účty alebo zrušenie API pre aplikácie a klientov tretích strán, čím zabil aplikácie ako je TweetBot, Plume alebo Echofon) sa presunue do úlohy predsedu správnej rady a hlavného technického riaditeľa. Pod palcom tak bude mať produktové a softvérové riešenia a celú IT infraštruktúru.

Tento krok navyše nie je nič neočakávané, Musk ho avizoval už vopred, po tom, ako o svojom osude nechal rozhodníť v Twitter hlasovaní a 57 % ľudí hlasovalo za jeho odstúpenie.

Flickr / Twitter (koláž redakcia)

Žena, ktorá ho nahradí

Zaujímavosťou je, že krátko po zverejnení Muskovho status poskočili vyššie akcie jeho druhej firmy Tesla. Zdá sa teda, že investori očakávajú, že teraz bude mať viac času na riešenie ďalšieho smerovanie výrobcu elektromobilov, ktorý už musí bojovať s výrazne rastúcou konkurenciou z Európy a Číny, ako aj klesajúcimi maržami po niekoľkonásobnom zlacňovaní.

Podľa Wall Street Journal by novou šéfkou Twitteru mohla byť Linda Yaccarino z televízneho giganta NBCUnviversal. Twitter a NBC zároveń pripravujú dohodu na poskytovaní streamov z olympijských hier v Paríži v roku 2024.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú