Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V utorok sa začal obchodovať prvý ETF, sledujúci termínované kontrakty na bitcoin na newyorskej burze NYSE, informuje TASR

Akcia prvého fondu obchodovaného na burze (ETF) založeného na bitcoine sa pri svojom debute posilnila o 3 % na 41,25 USD (35,55 eura). ProShares Bitcoin Strategy ETF so symbolom BITO sleduje termínované kontrakty na bitcoin, napríklad na chicagskej CME.

Očakávaná kotácia tohto ETF v uplynulých dňoch podporovala aj cenu bitcoinu, ktorá sa v čase písania článku pohybuje tesne pod svojim historickým maximom z mája tohto roka pod úrovňou 64 000 USD, pričom hranicu 63 000 USD prekročila len pred pár hodinami.


Pripomeňme, že bitcoin sa od začiatku októbra posilnil o viac než 40 %. Podporili ho nádeje, že spustenie bitcoinového ETF priláka miliardy dolárov od dôchodkových fondov a ďalších veľkých investorov.

Uvedenie BITO na burzu NYSE tak zatiaľ nenaplnilo tradičnú stratégiu „buy the rumor, sell the news“, teda kupuj fámu, predaj správu, kedy cena aktíva po oficiálnej „platnosti“ alebo potvrdenia predtým pozitívnej správy namiesto ďalšieho vzrastu poklesne.

U bitcoinu sa tak stalo napríklad po oficiálnom uznaní najväčšej kryptomeny ako legálneho platidla v Salvádore, kedy sa bitcoin prepadol pod „vydretých“ 50 000 USD.

Zdroj: TASR, Coinmarketcap

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú