Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bitcoin sa vyšplhal na najvyššiu úroveň od mája tohto roka, upozorňuje portál CNBC. Najznámejšia a najpopulárnejšia kryptomena sa tak podľa všetkého oklepala z nedávnych káuz a správ o prísnej regulácii v Čínekde vláda postavila podobné transakcie mimo zákon a výrazne zasahuje proti ťažiarom.

Aktuálne už dosahuje hodnotu 57 337 dolárov za 1 bitcoin, pričom v júli bola jej hodnota pod 30-tisícmi.

Znova tak vykazuje až 100 % medziročný nárast pre investorov a tí pomaly vzhliadajú k hranici 63 000 dolárov, ktorá je tohtoročným maximom, alebo méte 65 000 dolárov, ktorá je pre zmenu historicky najvyššou hodnotou od vzniku kryptomeny vôbec. Len za prvých 11 dní októbra si bitcoin pripísal 30 %.

Nálady investorov posilňujú správy z USA, kde regulačné úrady dávajú najavo, že žiadny zákaz kryptomien (na rozdiel od spomínanej Číny) neplánujú. Podobne reaguje aj Slovensko, písali sme o tom dnes poobede.

Navyše, množia sa správy o zvyšujúcej sa inflácii, podľa expertov, ktorých oslovila CNBC, by teda krypto mohlo byť spôsobom, ako sa ochrániť pred devalvovaním hodnoty dolára. Analytická spoločnosť Ned Davis však upozorňuje, že bitcoin zažíva aj korekcie, a to v priemere raz za každých 40 dní.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú