Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal považuje vyriešenie problémov s mýtnym systémom za jednu zo svojich priorít. Pripúšťa, že jednou z možností je, že štát si bude systém prevádzkovať sám.

Ministerstvo dopravy uprednostní v prípade mýtneho systému transparentnú a otvorenú debatu o jeho ďalšom smerovaní. Jednou z možností je pokračovať v zmluve so súčasným dodávateľom spoločnosťou SkyToll, avšak za predpokladu, že dôjde k významnej úprave podmienok zmluvy, a to v prospech štátu.

V súčasnosti totiž z každého vybraného eura putuje súkromníkovi takmer polovica. “Takto nastavené podmienky mýtneho systému sú pre mňa neprijateľné, pretože sú pre štát krajne nevýhodné,” tvrdí minister Andrej Doležal.

Podľa neho existuje aj variant, že štát si vybuduje vlastný systém a nebude tak za službu platiť súkromníkovi. “Ak sa súčasná situácia nezmení v prospech štátu, systém zrušíme. Dnes existuje niekoľko možností, určite však v prvom rade preferujem otvorenú a odbornú diskusiu. Už v krátkom čase budem iniciovať debatu s prevádzkovateľom súčasného systému,” povedal minister.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú