Používatelia aplikácie Adobe Lightroom pre operačný systém iOS sa húfne po aktualizácii začali sťažovať na rôznych fórach, že im zo služby zmizli všetky fotografie, ako aj rôzne šablóny či presety na úpravu fotografií, informuje portál The Verge.

Adobe vypustilo novú verziu Lightroomu pre iOS a „nešťastníci“, ktorí sa ju rozhodli stiahnuť a ktorí navyše nemali svoje fotografie či zvyšné prvky služby zálohované cez Adobe Cloud, nenávratne prišli o všetky dáta, ktoré mali v Lightroome uložené.

I can’t believe I lost 2+ years of edits due to the Lightroom mobile update from r/Lightroom

K tejto situácii sa vyjadrila aj samotná spoločnosť Adobe, ktorá, žiaľ, skonštatovala, že sa jednalo o chybu z ich strany a dáta sa skutočne nedajú obnoviť, píše 9to5mac. Ak neboli fotografie zálohované na cloude alebo priamo v zariadení, používatelia ešte môžu skúsiť obnovu fotografií zo záloh iPhonu či iPadu.

Chybnú aktualizáciu už Adobe nahradilo novou, aby zabránili ďalšiemu poškodzovaniu používateľov. Niektorí používatelia tak nenávratne prišli o viac ako dvojročné fotografie či platené presety v hodnote niekoľkých stoviek dolárov. Aj tento prípad je dôkazom, že dáta jednoducho treba zálohovať.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú