Streamovacia služba Disney+ má nového diváckeho rekordéra. Je ním hraná verzia rozprávkovej klasiky Malá morská víla, ktorú služba zaradila do ponuky 6. septembra. Premiéra nového filmu bola pre predplatiteľov veľkým ťahákom a Disney informuje, že ide o jeden z divácky najúspešnejších filmov služby.

Pokorila aj Strážcov galaxie

Rozprávku Malá morská víla si malo za necelý prvý týždeň od pridania zapnúť 16 miliónov divákov, čo z filmu robí najúspešnejšiu tohtoročnú premiéru Disney+. Služba neuvádza, akú sledovanosť mali iné novinky v tomto roku, úspech Malej morskej víly preto nie je možné porovnať s ďalšími titulmi ako napríklad Strážcovia galaxie 3.

Spoločnosť Disney vo vyhlásení uvádza, že Malá morská víla pokorila viacero rekordov sledovanosti a ide o najväčšiu premiéru od minuloročného pridania rodinnej fantasy snímky Hokus pokus 2. O aké rekordy ide však služba nepribližuje, rovnako ako neuvádza ani oficiálne štatistiky sledovanosti Hokus pokus 2.

Malá morská víla v kinách štartovala na konci mája, aj napriek tržbám predstavujúcich 570 miliónov dolárov však pre Disney išlo o sklamanie. Rozpočet filmu sa totiž blížil až k 300 miliónov, hrané verzie rozprávkových klasík si navyše v minulosti viedli výrazne lepšie – Leví kráľ aj Aladin z roku 2019 napríklad v zárobkoch prekročili miliardovú hranicu.

Novú verziu Malej morskej víly sprevádzala aj kontroverzia spojená s predstaviteľkou Ariel, ktorú vo filme stvárnila herečka tmavej pleti Halle Bailey. Časti divákov sa podobné obsadenie nepáčilo, čo viedlo k ostrým rasovým debatám a krátko po premiére tiež k review bombingu, a teda účelne zlým hodnoteniam na agregátových portáloch.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú