Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Oranžový operátor spustil svoju 5G sieť na Slovensku ako posledný zo všetkých približne v polovici mája. V tej dobre priniesol podporu pre pripojenie len pre niekoľko vybraných smartfónov, medzi ktorými však chýbala nová generácia iPhonov. To sa však teraz mení a 5G sieť od Orange najnovšie podporujú všetky kompatibilné Apple zariadenia, informoval operátor v tlačovej správe.

Celkovo tak Orange podporuje vo svojej 5G sietí už 15 smartfónov.  Novú 5G sieť Orangeu si však zákazníci nevyskúšajú bezplatne, ako je tomu u konkurenčných operátorov. Práve Orange totižto ako jediný prístup do 5G spoplatnil a pre jej využitie je potrebné mať aktívny paušál Go 20€, Go 30 €, Go 40 €.

K nim si musí pre pripojenie k 5G klient dokúpiť extra balík dát za 5 € navyše. Pri paušále Go 65 € nie je nutné dáta kvôli neobmedzenému balíku dokupovať. Spoplatnenie Orange odôvodnil vo vyjadrení pre FonTech.sk nasledovne:

„Skúsenosti zo zahraničia, ale aj naše skúsenosti pri prechode z 3G do 4G hovoria o vyššej spotrebe dát pri vyšších rýchlostiach, pretože nová sieť vždy prináša lepšiu zákaznícka skúsenosť, keďže reakcie siete sú okamžité. Preto ponúkame balík Extra dáta, aby si sieť 5G mohli vychutnať naplno.“ 

Zoznam podporovaných smartfónov v 5G Orangeu:

  • Huawei P40 Pro, Mate 40 Pro
  • OnePlus Nord, OnePlus 9 Pro
  • Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G,
    Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy A32 5G
  • Xiaomi Mi 10T Pro, Mi 10T Lite,
    Mi 11
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú