Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vývoj v oblasti počítačov ide neustále veľmi rýchlo vpred a budúce procesory ARM kvôli tomu už nebudú podporovať 32-bitové aplikácie. O tejto novinke informoval portál XDA-developers.

V máji tohto roka spoločnosť ARM predstavila nové jadrá Cortex-A78 a Cortex-X1. Tieto 64-bitové jadrá však stále poskytujú hardvérovú podporu aj pre 32-bitové aplikácie. Od roku 2022 by ale chcela spoločnosť vyvíjať iba jadrá s podporou pre 64-bitové aplikácie, oznámil to viceprezident ARM  Paul Williamson na Arm DevSummite.

Ako informuje AndroidAuthority, táto zmena sa bežných spotrebiteľov nijako nedotkne. Google už od augusta 2019 požaduje, aby boli všetky aplikácie vytvorené v 64-bitovom kóde. Väčšina aplikácií, ktoré stále fungujú na 32-bitových kódoch, je určená pre minoritné operačné systémy. Google a iOS sú už prakticky výhradne 64-bitové systémy.

Prvými 64-bitovými jadrami by tak mali byť jednotky s kódovým označením Matterhorn a Makalu, ktoré sa nám predstavia v roku 2021 alebo 2022. Spoločnosť však plánuje zachovať podporu 32-bitového kódu pri energeticky úsporných jadrách, ktorými budú disponovať nástupcovia Cortex-A55.

Zdroj: XDA-developers, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú