Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-asus-zenfone-3-deluxe
Spoločnosť Asus sa dnes postarala o poriadny rozruch. Z čista jasna totižto predstavila zariadenie, ktoré sa môže pochváliť viacerými prvenstvami. Okrem toho však ponúka vskutku lákavé špecifikácie, prívetivý dizajn či kompatibilitu s rozšírenou realitou Tango a zároveň s virtuálnou realitou Daydream.

Ide tak o úplne prvý smartfón na svete, ktorý podporuje virtuálnu a zároveň aj rozšírenú realitu. Rozšírená realita Google Tango si žiada nielen systémové, ale i hardvérové prvky, ktorých prítomnosť badať hlavne na zadnej strane. Nachádzajú sa tam totižto nie dve, ale hneď tri fotografické snímače, ktoré spoločne zabezpečujú snímanie pohybu, korigovanie hĺbky ostrosti či mapovanie miestnosti. Tango vďaka sade snímačov a senzorov dokáže hravo merať priestory či pohyb. V tejto chvíli dokáže pravú silu rozšírenej reality Tango využiť len 35 aplikácií, no toto číslo sa bude postupom času určite zvyšovať. Taktiež sa dostalo aj na už spomínanú virtuálnu realitu, ktorej vývoj zastrešila opäť spoločnosť Google.

Asus ZenFone 3 Deluxe môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

asus-zenfone-ar-1zdroj fotografie: Asus

Google Daydream ponúka vysokokvalitný zážitok z virtuálnej reality, ktorý je umocnený veľkým a zároveň jemným displejom. Ten dosahuje 5,7-palcovú uhlopriečku, na ktorej sa rozprestiera 2K rozlíšenie. Tento zobrazovač zaberá 79 % prednej strany, na ktorej sa nachádza aj 8 MPx selfie fotoaparát s clonou f/2.0 a duálnym LED bleskom. Strana zadná ponúka už spomínaný systém TriCam, ktorý okrem podpory rozšírenej reality prekvapí aj skvelými fotografickými parametrami. Fotografické snímače sú dodávané spoločnosťou Sony a spoločne dosahujú rozlíšenie 23 MPx. Hlavný fotoaparát smartfónu Asus ZenFone AR sa ďalej môže pochváliť clonou f/2.0, 4-osou optickou stabilizáciou obrazu, elektronickou stabilizáciou obrazu, schopnosťou zhotovovania RAW snímok a duálnym LED bleskom.

TIP: Všetky novinky z CES 2017 nájdete pod tagom „CES 2017“

asus-zenfone-ar-oficialne1
zdroj fotografie: Asus

Po stránke výkonu sa môžeš tešiť na procesor Snapdragon 821, grafický akcelerátor Adreno 530, ale aj 6 / 8 GB RAM pamäte. Interné úložisko je taktiež dostupné vo viacerých verziách, pričom si zákazník môže vybrať z 32, 64, 128 a 256 GB varianty. Aby toho nebolo málo, smartfón taktiež obsahuje slot na microSD kartu, pomocou ktorej si môžeš pamäť ešte rozšíriť. Zariadeniu dodáva šťavu 3300 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania a po systémovej stránke sa dostalo na Android 7.0 Nougat s nadstavbou ZenUI 3.0. Oficiálna cena ani dostupnosť zatiaľ známa nie je, no viac by sme sa mohli dozvedieť v druhom kvartáli tohto roka.

asus-zenfone-ar-oficialne2
zdroj fotografie: Asus

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú