Letné obdobie, počas ktorého sa toho na trhu s kryptomenami veľa nestalo, sa zdá byť na konci. Napríklad Bitcoin po dlhšom čase prekročil hranicu 66 tisíc dolárov, pričom sa v čase písania tohto článku drží okolo 62 tisíc $. Ide o jeho najvyššiu hodnotu za posledné dva mesiace. No podobnú dynamiku zaznamenali aj ďalšie kryptomeny, preto sa celkom logicky vynára otázka, či sa obchodníci a investori majú pripraviť na novú býčiu sezónu?

Všetky ukazovatele tomu zatiaľ napovedajú. Dnes sa preto bližšie pozrieme na udalosti, ktoré spôsobili tento cenový skok. Zároveň si predstavíme kryptomeny, ktoré sa počas prichádzajúcej býčej sezóny oplatí sledovať.

Navštíviť Pepe Unchained

Makroekonomická situácia a zníženie úrokových sadzieb vystrelili BTC najvyššie za 2 mesiace

Prvá rastová vlna Bitcoinu nastala pred dvomi týždňami, keď centrálna banka USA (FED) po štyroch rokoch znížila úrokové sadzby o 50 bázických bodov. Najhodnotnejšia kryptomena na to zareagovala nárastom nad 63 tisíc dolárov, teda cenu, kde bola naposledy na konci augusta.

Po znížení sadzieb sa historicky začne takmer vždy viac dariť riskantnejším aktívam. Z termínovaných vkladov a dlhopisov, ktoré po znížení sadzieb už neponúkajú také atraktívne výnosy, sa veľká časť kapitálu preleje do akcií či kryptomien.

tradingview.com – Cenový vývoj Bitcoinu počas septembra.

Hodnota Bitcoinu však rástla ďalej a to až nad 66 tisíc dolárov. K zníženým úrokovým sadzbám sa totiž pridali aj pozitívne správy ohľadom inflácie za mesiac august. Jej rast bol oproti predpokladom pomalší. Cenový index výdavkov na osobnú spotrebu ukázal, že ceny v USA medziročne rástli o 2,2 %, čo je pod očakávaným rastom 2,3 % a zároveň významný pokles oproti júlovej hodnote 2,5 %.

Tieto makroekonomické faktory len ďalej podnecujú FED v tom, aby aj v novembri pristúpil k zníženiu úrokových sadzieb o ďalších 50 bázických bodov. Podľa CME FedWatch je aktuálna pravdepodobnosť novembrového zníženia sadzieb takmer 65 %. To by bolo ďalším významným impulzom pre celý kryptotrh. Po zohľadnení ostatných analytických ukazovateľov sa navyše zdá, že by sme mohli byť na prahu novej býčej sezóny.

Analytici predpokladajú rast Bitcoinu nad 85 tisíc dolárov

Zmienené udalosti zapríčinili, že Bitcoin uzavrel september s najvyšším rastom v histórii. Tento mesiac pritom z pohľadu ziskovosti patrí medzi tie najhoršie. Naopak posledný kvartál je pre kryptomeny tým najvýnosnejším. Ak teda Bitcoin začal svoj rast už v septembri, môžeme sa do konca roka dočkať vysokých zhodnotení.

Rovnaký názor zdieľa hneď niekoľko popredných analytikov a kryptonadšencov. Pozitívnym signálom je napríklad prelomenie klesajúceho indexu relatívnej sily (RSI), ktorý prekonal zostupnú krivku prvýkrát od marca tohto roka. Podobná situácia nastala v júli 2021, čo vyústilo v historické cenové maximum v novembri 2021. No technické ukazovatele nie sú jediným dôvodom, prečo by malo prísť k býčiemu obdobiu.

Onedlho ubehne 170 dní od halvingu odmien za ťažbu Bitcoinu. Ako upozorňuje Quentin Francois, priemerný cyklus rastu BTC začína práve po 170 dňoch a vrcholí 480 dní po znižovaní odmien. K tomu si pridajte takmer mesiac trvajúci prílev nových investícií do bitcoinových ETF a je jasné, že Bitcoin má reálnu šancu dostať sa na nové maximum okolo 85 tisíc dolárov.

Karty môžu zamiešať aj novembrové prezidentské voľby v USA, kde Donald Trump hlasno zastupuje držiteľov kryptomien. No pozitívne prísľuby voči tejto sfére už komunikuje aj Kamala Harrisová. Kryptomeny tak nakoniec môžu byť jednou z rozhodujúcich tém v tesnom súboji o Biely dom.

Po zrátaní všetkých faktorov nie je vylúčené, že Bitcoin by mohol útočiť aj na hranicu 100 tisíc dolárov. Reálnejšie však je, že okrem BTC prinesú investorom vysoké zisky aj altcoiny. Najmä tie, ktoré sú na začiatku svojej pôsobnosti a prinášajú inovatívne blockchainové riešenia. 

Pripravte sa na býčiu sezónu s novým Layer 2 projektom

Keď sa kryptomenám začne dariť, zvýšený záujem o ne sa prejaví na objeme obchodov. Kapacity blockchainov však nie sú nevyčerpateľné, čo pri vyššom počte žiadostí o transakcie automaticky zvyšuje poplatky za ich vykonanie. Niekedy sa tieto čiastky dokážu vyšplhať na desiatky až stovky eur. Existujú však platformy, ktoré tento problém dokážu efektívne riešiť. Medzi ne sa po novom radí aj projekt Pepe Unchained.

Základ tohto meme projektu tvorí vlastná druhá vrstva blockchainu Pepe Chain, ktorá stojí nad primárnou sieťou Ethereum. Obchodníkom tak poskytuje priestor na rýchlejšie a lacnejšie transakcie. Pri porovnaní s Ethereom bude Pepe Chain podľa jeho tvorcov až 100-násobne rýchlejšia. Prvú a druhú vrstvu navyše prepája zabudované premostenie, čo celý ekosystém ďalej zefektívňuje.

pepeunchained.com

No z dostupného blockchainového priestoru nebudú mať radosť len obchodníci, ale aj tvorcovia decentralizovaných aplikácií. Pepe Unchained pre nich dokonca alokoval systém grantov. To znamená, že keď sa vývojári rozhodnú vytvoriť svoje aplikácie na Pepe Chain, môžu na túto tvorbu dostať istý rozpočet.

Pepe Unchained skutočne nie je len bežný meme coin, ale prepracovaná obchodná platforma, čo sa odzrkadlilo aj na priebehu predpredaja. Tam Pepe Unchained v čase písania článku vyzbieral cez 16,9 milióna dolárov. Tým pádom si tvorcovia projektu mohli dovoliť naplánovať ešte hlbšie využitie celého ekosystému.

Po oficiálnom spustení by sa k Layer 2 mali pridať rozšírenia v podobe vlastnej decentralizovanej burzy, pokročilej analytickej platforme alebo block exploreru. Vďaka nemu si budú môcť obchodníci dohľadať všetky transakcie vykonané prostredníctvom Pepe Chain.

Dnes si tak môžete kúpiť natívny token PEPU na oficiálnej webovej stránke za predpredajnú cenu 0,0099 $. Po nákupe ho navyše môžete rovno uzamknúť do staking poolu a zaistiť si pasívny príjem vo výške 127 % ročne.

Záver

Kryptomeny na čele s Bitcoinom majú všetky predpoklady na vstup do novej býčej sezóny. Prekonaniu historicky najvyšších cien pomáhajú nielen fázy trhu, ale aj makroekonomické ukazovatele. Preto by sme sa do konca roka mohli dočkať momentu, keď Bitcoin prekoná hladinu 85 tisíc dolárov.

Spolu s ním však môžu rásť aj altcoiny a nové projekty, ktoré ponúkajú prepracovanú obchodnú roadmapu. Presne takým projektom je Pepe Unchained s vlastnou druhou vrstvou blockchainu.

Navštíviť Pepe Unchained

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú