Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zbrojárska firma Lockheed Martin, ktorá je zároveň výrobcom leteckej techniky, kupuje výrobcu raketových motorov Aerojet Rocketdyne Holdings za 4,4 miliardy dolárov. Dohoda znamená zlúčenie dvoch amerických firiem, ktoré už doteraz spolupracujú v oblasti leteckej techniky.

Ohlásená akvizícia je súčasťou snahy spoločnosti Lockheed Martin čeliť konkurencii zo strany nových rivalov na trhu, a to firmám Space X a Blue Origin, ktoré majú podporu dvoch najbohatších mužov sveta, Elona Muska a Jeffa Bezosa.

„Akvizícia spoločnosti Aerojet Rocketdyne zachová a posilní podstatný prvok domácej základne obranného priemyslu a zredukuje náklady pre našich zákazníkov a amerických daňových poplatníkov,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ firmy Lockheed Martin James Taiclet.

Lockheed zaplatí 56 dolárov za každú akciu firmy Aerojet Rocketdyne. Táto cena je o 33 percent vyššia v porovnaní s piatkovou uzatváracou hodnotou týchto akcií na burze. Obe firmy chcú dokončiť transakciu počas druhého kvartálu budúceho roka.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú