Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Vivo si v Indii zarobila na poriadny problém. Miestne úrady iba náhodou zistili, že niekoľko tisíc smartfónov disponuje rovnakým identifikačným číslom IMEI, o téme informoval portál AndroidPolice.

IMEI, alebo aj International Mobile Equipment Identity, je unikátne 15-miestne číslo smartfónu či tabletu s možnosťou využitia SIM karty, vďaka ktorému polícia dokáže v prípade problémov telefón identifikovať, nájsť alebo zablokovať, píše GizChina.

Pochopiteľne tak nastáva obrovský problém, ak má niekoľko rôznych telefónov rovnaké IMEI číslo, čo je presne prípad čínskej spoločnosti Vivo, ktorá v posledných rokoch rapídne expandovala na indickom trhu.

Miestny policajt zašiel do servisu, kde si dal opraviť svoj poškodený smartfón značky Vivo, no po tom, čo mu bol vrátený, nastali komplikácie so softvérom. Neskôr si všimol, že jeho IMEI číslo bolo zmenené.

Nasledovalo teda policajné vyšetrovanie a miestne úrady zistili, že rovnaké číslo zdieľa neuveriteľných 13 557 smartfónov značky Vivo. Okamžite tak voči čínskej spoločnosti vzniesli indické úrady obvinenia.

Toto však nie je prvý podvod s IMEI číslami známej čínskej firmy. Minulý rok polícia v inej oblasti odhalila až 50 000 zariadení s rovnakým identifikačným číslom. Teraz hrozí, že všetky zariadenia s rovnakým IMEI budú blokované operátormi a ich majitelia tak prídu o svoj smartfón.

Zdroj: AndroidPolice, GizChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú