Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pre odomykanie elektromobilov Tesly môžu ich majitelia využiť hneď niekoľko spôsobov, no jedna youtuberka zašla do extrémov. Z pôvodnej karty od Tesly Model 3 si táto „biohackerka“ nechala implantovať kľúčový RFID čip priamo pod kožu na ruke, informuje TechCrunch.

Amie DD, známa biohackerka, sa však teraz rozhodla pre zásadný zákrok, vďaka ktorému môže odomykať svoj Model 3 len vďaka RFID čipu vo svojej ruke. Tomuto rozhodnutiu predchádzal pokus upraviť už implantovaný čip, aby bol schopný odomknúť tento elektromobil a umožnil jeho naštartovanie. Kvôli bezpečnostným obmedzeniam Tesly sa však rozhodla pre implantovanie originálneho RFID čipu.

Tento komponent bol odstránený z pôvodnej karty acetónom a následne bol umiestnený do biopolyméru a potom implantovaný do ľavej ruky. Celý proces vykonával profesionál, ktorý sa venuje úpravám ľudského tela.

RFID čip však nebol navrhnutý ako primárny spôsob odomykania Tesiel, ale iba ako záloha v prípade zlyhania odomykania cez smartfón, informuje Electrek. Vďaka implantovanému čipu ale môže táto biohackerka odomknúť svoj Model 3 zakaždým po priložení ľavej ruky.

Zdroj: TechCrunch, Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú