Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Ring sa zaoberá vývojom bezpečnostných prvkov do domácnosti a ich najnovší počin predstavuje revolúciu v oblasti bezpečnostných kamier. Ako informoval napríklad The Verge, Always Home Cam je dron s kamerou, ktorý dokáže lietať v interiéri domu.

V dnešnej dobe je už pomerne bežným zvykom inštalovať do interiérov domov bezpečnostné kamery alebo minimálne rôzne senzory, ktoré dokážu detegovať celé spektrum hrozieb. Ak by si však chcel kamerami pokryť viac miestností, do každej potrebuješ kus hardvéru.

Bezpečnostná kamera, respektíve hliadkovací dron spoločnosti Ring, však tento problém elegantne rieši. Novinka s názvom Always Home Cam je je malý dron, ktorý dokáže autonómne lietať v interiéri domu.

Ako píše Engadget, dron lieta iba po vopred vyznačených trasách, vďaka čomu nehrozí náraz do steny a manuálne ovládanie je v tomto prípade zakázané. Používateľ však môže sledovať prenos z dronu priamo v aplikácii Ring.

Pokiaľ je dron neaktívny, parkuje v malej dokovacej stanici, ktorá prekrýva jeho kameru, vďaka čomu sa používatelia nemusia obávať toho, že by ich niekto mohol sledovať. Predaj šikovného gadgetu začne v roku 2021 s cenovkou okolo 250 dolárov, čiže asi 215 €.

Zdroj: TheVerge, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú