Švédsky výrobca telekomunikačnej techniky Ericsson za tretí kvartál vykázal povzbudzujúci zisk, ktorému pomohlo najmä zavádzanie 5G mobilných sietí v Číne a dobrá situácia na trhu USA. Spoločnosť v stredu uviedla, že za júl až september dosiahla čistý zisk 5,6 miliardy švédskych korún, pričom v rovnakom období pred rokom skončila v strate 6,9 miliardy švédskych korún. Tržby firmy sa zvýšili o 1 percento na 57,5 miliardy švédskych korún.

Generálny riaditeľ Ericssonu Borje Ekholm uviedol, že kontrakty jeho firmy na 5G siete v Číne „sa vyvíjajú v súlade s plánom a pozitívne prispeli k zisku za tretí kvartál“. Ekholm zároveň poukázal na severoamerický trh, kde „podnikateľské základy zostávajú silné“, keďže ich podporuje konsolidácia na trhu a zvýšený dopyt po 5G sieťach.

Ericsson v dodávkach 5G sietí súťaží s čínskou spoločnosťou Huawei a fínskou firmou Nokia. Podnikať v oblasti dodávok pre mobilné siete však začala aj juhokórejská spoločnosť Samsung a nedávno získala lukratívnu objednávku na dodávku 5G technológie pre americkú telekomunikačnú firmu Verizon Wireless.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú