Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O zriadenie bezplatných WiFi zón je zo strany miest a obcí obrovský záujem, čo potvrdzujú aj najnovšie údaje. Na výzvu na vybudovanie verejných WiFi zón doposiaľ zareagovalo až 348 obcí, pričom posledné kolo na prihlásenie je otvorené ešte do 13. augusta.

Nakoľko ešte nebola vyčerpaná celková suma (10 mil. €), ktorá bola určená na prebiehajúcu výzvu, pre žiadateľov je k dispozícii stále približne 5,6 milióna eur. Mnohé obce takúto možnosť považujú za skvelú príležitosť na modernizáciu, ktorá prináša benefity nielen pre obyvateľov, ale aj návštevníkov.

„Našim hlavným cieľom je, aby malo na Slovensku čo možno najviac ľudí prístup k bezplatnému a rýchlemu internetu. Výzvou WiFi pre Teba im s tým pomôžeme. Vďaka našej dotácii si môžu mestá a obce zriadiť bezplatné WiFi zóny na ľubovoľných verejných priestranstvách podľa ich vlastného výberu, ako sú napríklad námestia, úrady, parky či knižnice,“ uviedol Richard Raši.

V rámci výzvy predstavuje maximálny príspevok na jeden projekt sumu 15 000 eur a žiadateľ sa na projekte musí podieľať aj vlastnými finančnými prostriedkami vo výške 5 % z celkových výdavkov. Výzva, do ktorej sa je možné prihlásiť ešte do 13. augusta žiadatelia nájdu na tejto adrese.

Zdroj: Partnerská Dohoda

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú