Kalifornský Apple len prednedávnom oznámil na konferencii WWDC, že budúce generácie notebookov a počítačov budú vybavené vlastnými čipmi miesto tých od Intelu. Portál PCgamer informuje, čo bolo hlavným dôvodom tohto rázneho rozhodnutia zo strany giganta.

Za pomerne vážnym rozhodnutím zo strany Apple stoja údajné problémy, ktoré čoraz častejšie nastávali počas výroby procesorov Skylake od Intelu. Ako informoval jeden z bývalých zamestnancov Intelu, François Piednoël, práve Apple bola spoločnosť, ktorá hlásila najviac chýb v architektúre tejto generácie procesorov.

Intel

Apple však už dlhšiu dobu uvažoval o zmene čipov v notebookoch a počítačoch, no problémy so Skylake procesormi boli zrejme ten správny impulz, aby sa veci konečne dali do pohybu.

Časový rámec, počas ktorého by chcel Apple nahradiť všetky svoje zariadenia novými s už vlastnými čipmi postavenými na architektúre ARM, je dva roky. Prvé zariadenie s Apple Silicon by však malo prísť už koncom tohto roka a pôjde zrejme o nový iMac alebo 13-palcový MacBook Pro, píše MacRumors.

Zdroj: PCgamer, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú